Resor

Så här en bra bit in på 2000-talet önskar vi oss en massa fina resor, till värmen, till någon storstad eller varför inte till någon exotisk plats.

Vårt behov av resor är stort. Cypern hör till våra favoriter, speciellt på vintern, eftersom vi avskyr vintermörkret och kylan.

För 12 år sedan gjorde vi vårt livs bästa resa. Den gick till Nya Zeeland och varade i tre veckor. Vår dotter Kersti körde hyrbilen i ca. 360 mil både på Nord och Sydön. En helt fantastisk upplevelse som verkligen är att rekomendera. Dessutom hade vi förmånen att få bo hos, och att få fira både Jul och Nyår tillsammans med min brorsdotter Gunnel och hennes man Brian.  Tack vare dom fick vi ut maximalt av vår drömresa.

Nästa resa gick till Brasilien. Där tillbringade vi tre heta veckor tillsammans med våra resekompisar Ella och Kalle.

Med dom reste vi också till Fuerteventura, närmare bestämt i Jandia, där trivdes vi bra i tre veckor.

Nästa vinters resa gick till Thailand. Det blev Cha-Am vid Siambukten denna gång. Där bodde vi i en bungalov i tre fantastiskt härliga veckor. Otroligt vänliga människor, härligt klimat och förträfflig service bäddade för fler resor till Thailand. Vi besökte naturligtvis även Bangkok i några dagar. Där finns ju massor att se och uppleva. Inte minst shoppingen lockar, köpte glasögon till riktigt bra pris t.ex.

Tunisien besökte vi tillsammans med goda vänner i Maj månad.

Tillsammans med Ella och Kalle hyrde vi en villa i Mae Phim, Thailand vintern därpå. Vilket härligt sätt att tillbringa en vintermånad på, fjärran från ishalka ock snöskottning. Det borde alla som vill få göra.

Vi tillbringade 43 dagar på Sunwinganläggningen i Ayia Napa Nov-Dec 2008. Vi var tillsammans med min bror John och hans Märta som har bott där flera år tidigare. Massor av aktiviteter, behagligt klimat,många trevliga människor att dela dagarna med, vad kan man mer begära?

I Februari 2009 gjorde vi en resa till Beijing i Kina.Den resan var mycket givande. Bara att stå på Kinesiska Muren känndes stort. Stort tack till vår guide "Micke" som var så kunnig och som tog väl hand om oss.

Samma  år bodde vi åter på Sunwing  i Ayia Napa, denna gång så bodde vi där i 51 dar. Hade mycket trevligt.

I Maj 2010 gjorde vi en nostalgitripp till Cala Millor på Mallorca. Ett ställe som vi bott på ett antal gånger tidigare, på den tiden vi arbetade.

Precis till julen 2010 kom vi hem från Cypern. Ayia Napa även denna gång, nu i 43 ljuvliga dagar tillsammans med väldigt trevliga människor.

I Juni 2011 bilade vi genom Sverige och över till Bornholm. Detta gjorde vi tillsammans med vår dotter och måg, Kersti och Joel.

2011 åkte vi även till Teneriffa i 14 sköna dagar. Det var meningen att våra vänner Ella och Kalle skulle vara med oss, men Kalle blev sjuk på vägen ner, fick tas in på sjukhus i Köpenhamn, men är nu lyckligtvis återställd. Där fick vi några kvällar med dans på Göta Kanal till Lasses Blandning.

Vi var naturligtvis till vårt kära Cypern även den hösten. 61 dagar på Sunwing Resort Ayia Napa. Lika trevligt i år som alltid. Tack alla trevliga vänner. Tyvärr kunde inte John och Märta följa med i år p.g.a. sjukdom.

Mars 2012 var vi på en treveckors vistelse i Thailand. Tillsammans med Kalle & Ella Sohlberg som vi gjort så många resor med. Bodde på Methavalai Hotell i ChaAm, men åkte även till Bangkok och Mae Phim. Alltid lika härligt att besöka Thailand.

2012 års Cypernresa var lika trevlig som alltid. Bra söderlägenhet, mycket trevliga vänner, fantastiskt väder bäddar för fler besök. John och Märta kunde vara med i år igen vilket var glädjande. Att det sen var -36 grader kallt vid hemkomsten gjorde att man ville återvända direkt.

2013 började med att vi fick en ny favorit: KARIBIEN. 21 helt underbara dagar i Puerto Plata , Dominikanska Republiken med härligt väder, mycket trevlig personal och mycket god mat. Ella & Kalle Sohlberg var våra resekamrater även denna gång. Vi har rest tillsammans i 25 år nu. Hoppas det blir fler.

 Maj 2013 kom vi på att vi skulle besöka Turkiet. ( 18 år sen senast !) Det gjorde vi tillsammans med Bernt och Irene som är våra goda vänner. Och där blev vi överraskade av Ella & Kalle som bodde på samma hotell, så det blev 2 fina veckor med många skratt, god mat och dryck, fint väder samt lite shopping. Det är härligt med goda vänner.

Nov. och Dec. 2013 var det meningen att vi skulle tillbringa i Ayia Napa på Cypern, men det blev bara sex dagar. Sen måste vi åka hem p.g.a. personliga omständigheter.

I Februari 2014 var det åter dags för en resa. Denna gång till Boa Vista i Kap Verde och även denna gång med Ella och Kalle Sohlberg. Behagligt klimat, god mat, men lite väl blåsigt i vår smak.

Maj 2014 gjorde vi om succèn från i fjol. Två fina veckor i Alanya, tillsammans med Bernt och Irene. Får gärna bli en tradition.

Nov.och Dec 2014 tillbringade vi åter i Ayia Napa på Sunvinganläggningen. Det blev 6 härliga veckor med sol och avkoppling.Hade en fin söderlägenhet med havsutsikt. Sedan blev det sjukdom som gjorde att vi inte kunde åka hem som beräknat utan fick tillbring julen på Cypern. Annandag Jul kunde vi åka hem.

I Maj 2015 blev det åter två fina veckor i Alanya, denna gång tillsammans med goda vännerna Ella & Kalle, och Anita & Bror. Irene och Bernt skulle också varit med men kunde inte delta p.g.a. sjukdom.

2015 års Cypernvistelse blev November och December. På samma anläggning som tidigare i drygt sju veckor. Ett fantastiskt väder gjorde att vi stortrivdes.

2016 års Cypernvistelse blev 46 dagar i November och December. Vi hade samma lägenhet som året innan och det var som vanligt toppenväder.

2018 års Cypernvistelse varade i 60 dagar. Firade både Jul och Nyår på Sunving tillsammans med Kersti och Joel som kom dit på en tvåveckorsresa.

2019 års Cypernvistelse varade i 62 dagar. Hade samma lägenhet och lika fint väder. Även i år fick vi fira Jul och Nyår där tillsammans med Kersti och Joel.

RESEBILDER

/Solnedgång på Cypern

                                                                     Cypern

/kapverde.jpg

                                                                     Kap Verde

puerto-plata.jpg

                                                                Puerto Plata

brazil.jpg

                                                             Fiskare i Natal

bornholm.jpg

                                                   Väderkvarn på Bornholm

mae-phim.jpg

                                                         Afton i MaePhim

zeeland.jpg

                                                         Nya Zeeland

tempel.jpg

                                                     Himmelens Tempel

muren.jpg

                                                       Kinesiska Muren

 alanya.jpg

                                                            Alanya